Friday, September 7, 2012

Inilah Bukti Kesungguhan Umno Menjaga Kesucian Islam...

.......Wirid Berapi Penyokong Umno

Tahniah kepada penyokong-penyokong Umno yang bersungguh-sungguh  didalam menjalankan aktiviti lagha dan  lalai.  Apa yang Umno buat semua nampak baik. Apa yang penyokong PR buat semua tak manis pada pandangan Kerajaan BN Umno.

Foto:
Kan Dah Kena Kiss

Tengok  Video
Komen-komen Di Facebook
kredit kepada Milo Kosong

Monday, September 3, 2012

Anwar Diserang Kali Kedua Selepas Bas Di Baling Batu

 Anwar, Mahfuz diserang dalam masjid
   ...... siapa yang jahat sebenarnya ni...?

ALOR STAR: Sekumpulan samseng yang dipercayai ahli Perkasa hari ini bertindak ganas dengan menyerang Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika menyampaikan tazkirah Maghrib di sebuah masjid di Seberang Pumpong, Alor Star, Kedah.

Menurut laporan Keadilandaily, tindakan biadap itu tercetus apabila beberapa pemuda berhimpun dan memulakan provokasi ketika Anwar hendak menyampaikan tazkirah di dalam masjid Al Husin.
Mereka juga bertindak memadamkan lampu masjid dan alat pembesar suara berulangkali, memaksa Anwar menggunakan loud hailer untuk meneruskan kuliahnya.
Kumpulan terbabit juga mengeluarkan kata-kata kesat dan membaling kasut ke dalam masjid ketika tazkirah disampaikan. Malah, mereka turut menggunakan pembesar suara dan membunyikan siren ketika Anwar menyampaikan tazkirah.
Ketua kumpulan itu yang hanya dikenali sebagai Dato Yusof dikatakan mengugut bertindak lebih keras sekiranya Anwar tidak menghentikan kuliahnya serta-merta.
Bagaimanapun, Anwar menegaskan tiada apa yang perlu ditakutkan menyebabkan jemaah masjid terus mendengar kuliah beliau.
Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar yang berada di masjid itu turut menjadi sasaran apabila kasut yang dibaling hampir-hampir mengenai beliau.
Kejadian serangan terhadap ketua pembangkang ini adalah insiden kedua selepas bas jelajah Merdeka Rakyat dibaling batu dan disimbah cat merah di Kelantan, semalam.PANDANGAN  muara.blogspot:

Mereka juga bertindak memadamkan lampu masjid dan alat pembesar suara berulangkali, memaksa Anwar menggunakan loud hailer untuk meneruskan kuliahnya.

Tindakan dan perbuatan yang  kembali kepada zaman jahiliah, tak bertamadun dan ketaatan yang totok kepada fitnah yang dicanangkan oleh ketua mereka.

Menggambarkan ketakutan yang luar biasa dialami oleh kumpulan tersebut terhadap kebenaran yang berpihak kepada Anwar tapi sebaliknya mereka menganggap kebatilan yang mereka makan dari momokan oleh ketua mereka ditasbihkan oleh mereka sebagai kebenaran!


Laporan dipetik dari Harakah Daily

Komen