Wednesday, May 22, 2013

Peringkat Manakah Syiah Yang Dianuti Basyar Al Asad?

Sehingga sanggup membunuh rakyat sendiri?

Berdasarkan pencarian saya untuk 'menterjemah' kezaliman syiah di Syria saya tidak menemui kesimpulan kenapa Basyar bertindak demikian kepada rakyatnya sendiri.

Cuma saya boleh sertakan link disini untuk saudara pembaca nilai dan fahami sendiri dimanakah syiah disisi Allah!

Sedikit petikan dari artikel; Peringkat-peringkat Syiah Berdasarkan Riwayat Ahlulbait(as), 

Kelompok Syiah Yang Pertama: Pengikut Fiqh

Seperti juga Sunni, ini adakah lapisan asas dalam pengikut Syiah, yakni selalunya tetapi tidak semestinya, mereka yang dilahirkan dalam keluarga Syiah. Mereka mungkin memahami atau mungkin tidak tentang doktrin-doktrin asas Syiah, dan hanya mengikuti apa yang diperturunkan dari keluarga mereka. Seperti direkodkan dalam firman Allah:
Dan apabila dikatakan kepada mereka” Turutlah akan apa yang telah diturunkan oleh Allah” mereka menjawab: “(Tidak), bahkan kami (hanya) menurut apa yang kami dapati datuk nenek kami melakukannya”. Patutkah (mereka menurutnya) sekalipun datuk neneknya itu tidak faham sesuatu (apa pun tentang perkara-perkara ugama), dan tidak pula mendapat petunjuk hidayah (dari Allah)? Al Quran(2:170)

Dibawah ini saya sertakan video-video yang menunjukkan kezaliman pembantu-pembantu Basyar terhadap rakyat sendiri yang berrfahaman sunni (ahli sunnah waljamaah)


Ditanam Hidup-hidup oleh tentera Basyar

Saudara pembaca yang menilai sendiri, golongan syiah terlalu menebal semangat kepuakan dan semangat kekitaan.


Lagi video kekejaman pengikut Basyar;


Lihatlah satu video yang menunjukkan seorang lelaki yang dipukul dengan teruk dan dipaksa sujud dan mencium gambar Basyar Al-Assad. Ramai rakyat Syria menganggap bahawa Basyar lebih mulia daripada Allah S.W.T.. Astargfirullahalazim - Penyokong FanatikWanita-wanita di sembelih di syriaPerempuan Disebat beramai-ramai - Laknat Allah keatas pengikut Basyar


Walau siapapun Basyar, Allah tetap melaknat manusia yang zalim.

Sunday, May 19, 2013

Terowong Bawah Laut Pulau PinangApa  yang bermain didalam kepala  Kerajaan(PM) bila menolak:

'Selain itu, beliau berkata, projek itu terpaksa diteruskan kelak memandangkan Kerajaan Pusat beberapa kali menolak pembayaran RM10 juta oleh Kerajaan Negeri bagi mewujudkan sistem pengangkutan bas awam secara percuma di seluruh Pulau Pinang'


 RUPA-rupanya kontraktor Melayu bernama Datuk Zarul Ahmad Zulkifly mempengerusikan Consortium Zenith BUCG Sdn. Bhd., iaitu syarikat kontraktor yang dipilih untuk membina infrastruktur beberapa lebuh raya nyah trafik serta terowong bawah laut di Pulau Pinang bernilai RM6.3 bilion.

Zarul berkata, beliau terkejut kerana Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Farizan Darus sendiri mempengerusikan jawatankuasa pemilihan tender secara telus dan terbuka,tanpa campurtangan mana-mana ahli politik pemerintah di negeri berkenaan.

"Tender sebesar ini kalau di (bawah Kerajaan) Persekutuan, saya rasa saya tiada 'can' (peluang memenangi).

"Di sini, saya hormat dan tabit kepada Kerajaan Negeri Pulau Pinang kerana dia cakap serupa bikin.

"Saya tak pernah mengalami prosedur yang begitu telus, tiada 'sembunyi-sembunyi', semuanya jelas dan terang-terang dikendalikan oleh Ahli Lembaga Tender yang bukan terdiri oleh ahli-ahli politik, tetapi, (dikendalikan) oleh pegawai-pegawai kerajaan," ujar beliau dalam satu majlis interaksi dua hala bersama-sama warga Seberang Perai Utara (SPU), di sini baru-baru ini.

Ketua Menteri, Y.A.B Tuan Lim Guan Eng dan Datuk Mansor Othman (Timbalan Ketua Menteri I) turut berucap pada majlis interaksi tersebut yang dikendali oleh Kerajaan Negeri.

Zarul berkata pihaknya dipilih kerana mempunyai rekod cemerlang dalam membina infrastruktur terbaik di peringkat dunia.

Malah, katanya lagi, Zenith BUCG dipilih kerana syarikat itu menawarkan sebut harga terendah berbanding syarikat-syarikat lain semasa proses tender terbuka berlangsung sebelum ini.

"Dia (Kerajaan Negeri) tak tanya pun Zairul ini orang Umnokah atau orang apa, tetapi dia lihat atas rekod pencapaian kita (Zenith BUCG)...kita lawan secara tender terbuka dengan semua syarikat gergasi Malaysia.

"Salahkah saya (dari Zenith), seorang Melayu bergabung dengan sebuah syarikat dari China (BUCG) menawarkan harga paling murah untuk rakyat Pulau Pinang, mereka (pemimpin Barisan Nasional) memberi tohmahan kepada saya," soal beliau di depan hampir 300 warga tempatan, rata-rata Melayu.

Difahamkan, China Railway Construction Corporation (CRCC) dan Beijing Urban Construction Group (BUCG) adalah dua syarikat gergasi dunia dari China yang bergabung dalam konsortium tersebut.

Manakala, Sri Tinggi Sdn. Bhd. dan Juteras Sdn. Bhd. adalah dua syarikat kontraktor Bumiputera Melayu tempatan yang menyertai konsortium tersebut.

Kesemua pihak berwajib itu terlibat secara langsung dalam penyelidikan awalan serta pembinaan projek terowong dasar laut Gurney Drive-Bagan Ajam sepanjang 6.5 kilometer (km), lebuh raya Gurney Drive-Tun Dr Lim Chong Eu 4.2 km, lebuh raya Tun Dr Lim Chong Eu-Bandar Baru Air Itam 4.6 km, dan jalan menghubungkan antara Tanjung Bungah dan Teluk Bahang 12km.

Sementara itu, Guan Eng berkata, terowong bawah laut itu dicadangkan oleh Kerajaan Negeri untuk melancarkan trafik George Town ke Seberang Perai Utara.

Selain itu, beliau berkata, projek itu terpaksa diteruskan kelak memandangkan Kerajaan Pusat beberapa kali menolak pembayaran RM10 juta oleh Kerajaan Negeri bagi mewujudkan sistem pengangkutan bas awam secara percuma di seluruh Pulau Pinang.

Guan Eng yang juga Ahli Parlimen Bagan berkata, Kerajaan Negeri konsistan menolak cadangan pembangkang Pulau Pinang untuk menyekat kemasukan kenderaan ke George Town sebagaimana yang diamalkan di Singapura.

"Pembangunan ini diharap akan membawa kemajuan di SPU...Pulau Pinang bukan Singapura. Pulau Pinang tak mahu ikut (amalan trafik) Singapura. Rakyat seharusnya menikmati kebebasan bergerak.

"Tiap-tiap rakyat berhak masuk ke 'Pulau' (George Town), jangan hanya mereka yang mampu (kaya) sahaja yang boleh masuk. Negeri ini bukan untuk orang kaya saja, tetapi untuk seluruh rakyat Pulau Pinang," tegas Guan Eng yang juga Setiasaha Agung DAP Malaysia.

Dalam perkembangan sama, beliau berkata, tol akan dikenakan bagi pengguna terowong bawah laut itu selaras dengan kadar tol yang ditetapkan oleh Kerajaan Pusat ke atas pengguna kedua-dua Jambatan Pulau Pinang kelak.

"Kerajaan negeri tidak mahu dituduh cuba mensabotaj projek kerajaan Pusat sekiranya tidak mengenakan bayaran tol untuk terowong sepanjang 7.2 kilometer (km) dari Persiaran Gurney ke Bagan Ajam.

"Kita tiada pilihan, sekiranya tidak mengenakan tol, Kerajaan Persekutuan ada alasan untuk halang perjalanan projek ini dan mungkin tidak ada orang akan guna Jambatan Kedua Pulau Pinang.

"Mesti ingat, apabila terowong (bawah laut) ini siap, saya tiada lagi. Terowong ini untuk semua anak-anak kita. Mereka lah akan mengucap terima kasih kepada semua kita," ujar beliau.


 Baca lagi,

    Panas-panas...
 

Komen