Tuesday, August 3, 2010

Rosak dan Jahanam Umat Islam Malaysia, bila arah pemikiran berkiblatkan Sekular!

MELAKA 3 Ogos - Sekolah khas untuk pelajar hamil yang dibiayai kerajaan Melaka akan dibuka di Jasin dalam masa terdekat ini, kata Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam.
Beliau berkata, sekolah di bawah pentadbiran Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) di bekas bangunan rumah kadi daerah itu adalah untuk mereka yang secara sukarela mahu ke situ.
Pendekatan kerajaan negeri untuk membantu keluarga miskin menikahkan anak mereka bertujuan mengurangkan isu hamil di luar nikah dalam kalangan pelajar, katanya kepada pemberita pada seminar penyhayatan Ramadan Al Mubarak di Masjid Al Azim di sini hari ini.
Beliau berkata, terdapat remaja tegar yang terjebak kepada pelacuran dan sukar untuk balik kepada pangkal jalan setelah mengandung anak luar nikah.
"Jika mereka telah berkahwin tiada siapa akan memarahi mereka dan kalau mereka mengandung ibu bapa boleh tanggung, jika tidak boleh tanggung, kerajaan negeri akan tanggung bayi dilahirkan,” kata Mohd. Ali. - Bernama

Nota: Pusat buang bayi dah ada..., elokla tu, hamil dan buang bayi  di pusat jagaan bayi Nasional! Malaysia boleh... semua boleh, buat pahala boleh, nak buat jahat pun anda disokong.. !

Apakah Maknanya Ini?

Kejadian Runtuhan Tempat Disko

 Sebagai umat Islam pertimbangkan akan setiap kejadian itu ada petunjuk dan ruang untuk kita bermuhasabah diri,  apakah yang kita lakukan selama ini diterima oleh Allah yang punya alam ini, dan adakah kita semakin dekat dengan Allah atau kita semakin jauh daripada Allah?

Yahudi dan Konco-konconya Terus Biadap

Betapa biadap dan beraninya sebijik gereja di Gainsville, Florida merancang menganjurkan "hari membakar al-Quran" sempena ulang tahun ke-9 serangan 11 september 2001.

Konsul Hubungan Amerika-Islam, (CAIR), kempen itu akan menyediakan 100,000 salinan al-Quran kepada penduduk di negara itu.

CAIR juga juga bertindak kurang ajar dengan meminta penganut agama Islam untuk mengadakan majlis makan malam "berkongsi al-Quran" sepanjan bulan Ramadhan ini.

Persatuan Kebangsaan Agama Kristian (NAE) mendesak gereja tersebut membatalkan upacara itu kerana boleh menimbulkan ketegangan agama.

Kredit untuk  berita terkini, isu panas
    
Lagi  Kami Sokong Tok Guru

Kenyataan asal  Paderi CNN                            

Komen