Wednesday, May 1, 2013

Kerana Fitnah Kepada Tok Guru Nik Aziz

Katak Pasir Mas Masuk Longkang


Penyelidikan yang Ibrahim Ali buat sekadar buat cabutan di Pejabat Tanah, itu bukan penyelidikan, kalau itu dikatakan penyelidikan, seorang nelayan pun boleh buat cabutan  dipejabat tanah.


"Katanya, beliau telah menjalankan siasatan bagi mengetahui kesahihan dakwaan tersebut dengan membuat cabutan dan carian rasmi di Pejabat Tanah dan Jajahan Kota Bharu dan hasilnya amat mengejutkan, apabila kesemua senarai tanah dan salinan geran yang dinyatakan dalam sampul surat berkenaan adalah benar", dipetik dari fb Ibrahim Ali.


Itu bukan siasatan Ibrahim, kalau siasatan, kamu kena pergi tanya Tok guru terlebih dahulu, betul ke tidak bukti yang ada pada kamu itu?

Kamu nak perangkap orang, tapi kamu yang masuk lonngkang, kerana ketidakcekapan kamu menjalankan 'siasatan'

Dengar penjelasan dari Timbalan MB:


"Saya nak cabar Nik Abduh, jangan cakap cara riak, perjelaskan macam mana bapanya yang menjadi Menteri Besar memiliki tanah itu. Saya juga nak minta bapa mertuanya, Fatah Haron, Ketua Pas Rantau Panjang mengisytiharkan harta dimilikinya"; kata Ibrahim dipetik dari fb beliau.


Wahai Ibrahim Ali, kesianlah kamu, berpolitik dengan mata yang pejam, apa yang Tok guru buat kamu nampak salah walaupun yang baik, tapi salah pemimpin-pemimpin umno kamu tak nampak dan tidak pernah kamu tegur! 

Maklumat terbaru, Ibrahim Ali akan disaman


Bye-bye la Ibrahim

Komen