Tuesday, August 3, 2010

Rosak dan Jahanam Umat Islam Malaysia, bila arah pemikiran berkiblatkan Sekular!

MELAKA 3 Ogos - Sekolah khas untuk pelajar hamil yang dibiayai kerajaan Melaka akan dibuka di Jasin dalam masa terdekat ini, kata Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam.
Beliau berkata, sekolah di bawah pentadbiran Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) di bekas bangunan rumah kadi daerah itu adalah untuk mereka yang secara sukarela mahu ke situ.
Pendekatan kerajaan negeri untuk membantu keluarga miskin menikahkan anak mereka bertujuan mengurangkan isu hamil di luar nikah dalam kalangan pelajar, katanya kepada pemberita pada seminar penyhayatan Ramadan Al Mubarak di Masjid Al Azim di sini hari ini.
Beliau berkata, terdapat remaja tegar yang terjebak kepada pelacuran dan sukar untuk balik kepada pangkal jalan setelah mengandung anak luar nikah.
"Jika mereka telah berkahwin tiada siapa akan memarahi mereka dan kalau mereka mengandung ibu bapa boleh tanggung, jika tidak boleh tanggung, kerajaan negeri akan tanggung bayi dilahirkan,” kata Mohd. Ali. - Bernama

Nota: Pusat buang bayi dah ada..., elokla tu, hamil dan buang bayi  di pusat jagaan bayi Nasional! Malaysia boleh... semua boleh, buat pahala boleh, nak buat jahat pun anda disokong.. !

2 comments:

yahaya said...

kalau kita hidup dalam suasana agama,rasanyatak kan jadi mcm ni.dari pemimpin hingga ke rakyat.

nosembilanbelas said...

unable to comment la..sebab ada pro dan kontra. ada baik dan buruk nya..tapi encik yahaya..saya sokong and 200%

Komen