Wednesday, May 22, 2013

Peringkat Manakah Syiah Yang Dianuti Basyar Al Asad?

Sehingga sanggup membunuh rakyat sendiri?

Berdasarkan pencarian saya untuk 'menterjemah' kezaliman syiah di Syria saya tidak menemui kesimpulan kenapa Basyar bertindak demikian kepada rakyatnya sendiri.

Cuma saya boleh sertakan link disini untuk saudara pembaca nilai dan fahami sendiri dimanakah syiah disisi Allah!

Sedikit petikan dari artikel; Peringkat-peringkat Syiah Berdasarkan Riwayat Ahlulbait(as), 

Kelompok Syiah Yang Pertama: Pengikut Fiqh

Seperti juga Sunni, ini adakah lapisan asas dalam pengikut Syiah, yakni selalunya tetapi tidak semestinya, mereka yang dilahirkan dalam keluarga Syiah. Mereka mungkin memahami atau mungkin tidak tentang doktrin-doktrin asas Syiah, dan hanya mengikuti apa yang diperturunkan dari keluarga mereka. Seperti direkodkan dalam firman Allah:
Dan apabila dikatakan kepada mereka” Turutlah akan apa yang telah diturunkan oleh Allah” mereka menjawab: “(Tidak), bahkan kami (hanya) menurut apa yang kami dapati datuk nenek kami melakukannya”. Patutkah (mereka menurutnya) sekalipun datuk neneknya itu tidak faham sesuatu (apa pun tentang perkara-perkara ugama), dan tidak pula mendapat petunjuk hidayah (dari Allah)? Al Quran(2:170)

Dibawah ini saya sertakan video-video yang menunjukkan kezaliman pembantu-pembantu Basyar terhadap rakyat sendiri yang berrfahaman sunni (ahli sunnah waljamaah)


Ditanam Hidup-hidup oleh tentera Basyar

Saudara pembaca yang menilai sendiri, golongan syiah terlalu menebal semangat kepuakan dan semangat kekitaan.


Lagi video kekejaman pengikut Basyar;


Lihatlah satu video yang menunjukkan seorang lelaki yang dipukul dengan teruk dan dipaksa sujud dan mencium gambar Basyar Al-Assad. Ramai rakyat Syria menganggap bahawa Basyar lebih mulia daripada Allah S.W.T.. Astargfirullahalazim - Penyokong FanatikWanita-wanita di sembelih di syriaPerempuan Disebat beramai-ramai - Laknat Allah keatas pengikut Basyar


Walau siapapun Basyar, Allah tetap melaknat manusia yang zalim.

No comments:

Komen