Saturday, August 18, 2012

Gembira Bertukar Tragedi

Bila Kesabaran Ditinggalkan Di Belakang!

Sempena Ramadhan yang hampir melabuhkan tirainya mungkin hari ini, saya ingin berkongsi kesedihan yang ditanggung oleh seluruh keluarga mangsa.

Gambar ini saya ambil dari rakan fb yang mempunyai gambar kemalangan pada 17hb.Ogos, lepas.
Berikut ialah sekeping gambar dan sedikit keterangan berkenaan kejadian.
Sekadar berkongsi kesedihan.
Difahamkan mangsa dirempuh oleh Hilux yang datang dari arah Kota Bharu, manakala mangsa menuju ke Kota Bharu. Mangsa gagal mengelak kereta yang datang dari arah yang sama kemudian jatuh dan dirempuh oleh sebuah Hilux. Hilux tersebut dikatakan tidak berhenti dan terus memecut. Mangsa meninggal ditempat kejadian.  Mangsa dikatakan  mengalami kecederaan teruk dikepala dan badan.
Kesan darah banyak ditempat kejadian.

Gambaran kejadian yang diberikan oleh petugas Roadcare ialah  mangsa cuba memotong kereta tetapi tidak lepas, dan menyebabkan mangsa terjatuh. Kemudian Hilux yang datang dari arah Kota Bharu terus melanggar mangsa yang jatuh. Sewaktu jatuh dikatakan mangsa cuba untuk bangun sebelum dirempuh Hilux.

Rakan mangsa yang selamat yang berada  ditempat kejadian ketika bercakap dengan keluarga mangsa didalam situasi yang sedih dan menyesal. Saya tidak dapat meneruskan niat untuk menemubual rakan mangsa dengan situasi yang beliau alami.

Kejadian tersebut  menyebabkan jalan sesak disepanjang jalan Kuala Lipis pada hari tersebut.

Al Fatihah untuk mangsa dan bersabarlah kepada keluarga mangsa

No comments:

Komen