Saturday, June 26, 2010

Gambar Menceritakan Segala-galanya - Pemimpin Pas Jangan Berlagak Selesa!

Gambar-gambar dibawah mungkin boleh menceritakan secara tersirat apa yang berlaku disekitar kehidupan kita. Pihak saya tidak mahu memberi sebarang komen! Hanya anda yang boleh menilai dan berdoalah semoga perkara perkara yang tidak baik tidak akan berulang dan tidak melarat ditempat masing-masing!

Berikut ialah gambar yang diambil sekitar Kota  Bharu

Apa kita nak kata bila pintu didalam masjid  pun kena guna grill sebagai tambahan kepada sistem keselamatan?             Ketabahan Seorang Wanita Kelantan - Pemimpin kita Jangan Pejam Mata!

                    Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul!


Kabel Terjuntai Selepas Dipotong. Seminggu dibiarkan Begitu!  Kejadian di Kampung Che Deris
Gambar diambil selepas mereka .. mahu duduk beriba... di Pantai Cahaya Bulan... hari kematian seorang remaja 17 tahun kerana keguguran di sebuah resort PCB
Sudah pastilah pasangan ini bukan suami isteri, tak mungkin 'projek' suami isteri  hendak dirialisasikan ditempat yang tidak selesa?!

Dari gambar-gambar diatas adalah diharapkan agar pemimpin-pemimpin kita tidak lalai dan leka dengan kuasa yang diperolehi. Turun kebawah, jangan semata-mata mengharapkan laporan pemimpin bawahan, yang kadang-kadang tidak tepat dan melindungi periuk nasi sendiri!

No comments:

Komen